SOUTĚŽE RSHb Čechy Východ
2.Národní HbLKrajská HbLMČR starších žákůPřebor mladších žákůPřípravkyMinipřípravkyŽeny

TURNAJE RSHB ČECHY VÝCHOD
ADRESA RSHB ČECHY VÝCHOD

Adresa RSHb Sídlo RSHb /kancelář:

RSHb Čechy Východ
K Vinici 1901
530 02  Pardubice

číslo účtu:
2200190661/2010

registrace a matrika

(odkaz na stránku s informacemi)

ADMINISTRACE SOUPISEK

Administrace soupisek

POJIŠTĚNÍ ČLENŮ ČMSHB

Pojištění členů ČMSHb

ARCHÍV SOUTĚŽÍ
ČTENÍ DOKUMENTŮ PDF

Logo Acrobat

Nemůžete číst dokumenty ve formátu PDF? V tom případě Vám chybí nainstalovaný Acrobat Reader. Program je zdarma a po nainstalování Vám tuto chybu odstraní. Stáhnout si jej můžete ZDE!

POČÍTADLO PŘÍSTUPŮ
TITULNÍ STRANA » Výroční zpráva - povinnost při podání žádosti k dotacím MŠMT 2017
MS 2017 PARDUBICE

MS 2017 - vstupenky

HLEDEJ V ARCHIVU
ilustrační foto (foto: www.google.cz)

Výroční zpráva - povinnost při podání žádosti k dotacím MŠMT 2017

VV RSHb | 11.11.2016 10:23:30 | 713x

ČMSHb - Informaci k výroční zprávě, kterou bude třeba předložit TJ/SK při podávání žádostí na MŠMT v programu VIII. a v programu IV.

Vyhlášení neinvestičních programů státní podpory sportu na rok 2017 zahrnuje několik novinek, které musí žadatel o dotaci, pokud má být úspěšný, splnit. Jednou z nich je výroční zpráva spolku, která je nedílnou přílohou elektronické žádosti o dotaci.

Co je výroční zpráva?

„Výroční zpráva je dokument, který podává informaci o vývoji společnosti za fiskální rok. Společnost prostřednictvím výroční zprávy informuje o finanční situaci, podnikatelské činnosti a výsledcích hospodaření za uplynulé účetní období a o vyhlídkách budoucího vývoje finanční situace, podnikatelské činnosti a očekávaných výsledků hospodaření.“ (Wikipedie)

Výroční zprávu podle aktuálně platného znění § 21 Zákona 563/1991 sb., o účetnictví musí sestavovat pouze spolek, který má povinnost mít závěrku ověřenou auditorem.

V pokynech pro podávání žádostí v rámci neinvestičních programů MŠMT je, že přílohou podávané elektronické žádosti má být řádně schválená výroční zpráva za předcházející rok (tedy za rok 2015). Podle našeho názoru je s podivem, že TJ/SK musí doložit (a mít řádně schváleno) něco, co podle zákona vytvářet nemusí . A navíc bez předchozího upozornění. Nicméně pro TJ/SK (pomineme-li „řádné schválení“), které pravidelně sledují a vyhodnocují svoji činnost, by nemělo být velkým problémem takovou zprávu sestavit. Jde jen o to, aby její obsah byl v souladu s požadavky MŠMT a přitom TJ/SK nemusela vytvářet literární dílo.

MŠMT v podkladech uvádí, že je potřeba doložit řádně schválenou výroční zprávu za předcházející rok. Výroční zpráva musí stručnou formou charakterizovat organizaci, její strukturu a činnost v předcházejícím roce a obsahovat rozvahu a výkaz zisku a ztráty, resp. přehled o majetku a závazcích a přehled o příjmech a výdajích.

Tým pracovníků Pražské tělovýchovné unie připravil pro TJ/SK vzor výroční zprávy, která dle našeho názoru splňuje výše uvedené požadavky. Vzorovou zprávu ve formátu Word, kterou si TJ/SK může podle libosti upravit.

Tomáš BŘEZINA

generální sekretář